– Părinte l-am băgat pe satana în casă.. 

Era odată o biată băbuță, Dumnezeu s-o odihnească, a venit la mine cu un pachet de macaroane, si-mi zice:
– Părinte, dacă ai ști prin ce ispita am trecut? Eu nu mi-am dat seama.. ce vrea sa zică!
– Părinte l-am băgat pe satana în casă..
– Cum bunică?
– Ia uitați aici codul de bare pe macaroane! Și zic: 
– Bunica, stai așa! I-am deșertat macaroanele într-o pungă de plastic goală si i-am zis așa: Macaroanele ia-ți-le înapoi, dracul lasă-mi-l mie. Vedeți că oamenii se tem? Așa cum spune Psalmistul David: S-au temut de frică acolo unde nu era frică!
Mai auzi câte o babă din asta simpatică de-a casei care spune:
– Părinte, dar dacă îmi dă cardul de sănătate?
– Și dacă ți-l dă, ce mamă? Ce treaba ai tu? Ce are ăla cu tine? Pune-l în portofel că nu te mușcă sau dacă ți-e teama, dacă vrei sa fii convinsă că nu-i periculos.. ține-l în borcanul cu aghiazmă dacă n-ai încredere să-l ții în portofel! Nu are nici o treabă! Ne speriem de umbre, și dracul bate război la rădăcină. Ne învrăjbește inima, ne urâm cu nurorile, ne certam cu copii, nu putem împărți averea cu nepoții, nu ne suportăm cu vecinii, ne mușcăm la serviciu si ne turnăm unii pe alții, ne facem rău, ne dușmănim.. și noi ne temem de Cardul de Sănătate! Există un singur Dumnezeu si de El te desparte doar voința ta. Daca tu ai spus: „Mă lepăd! Te-ai lepădat!”
„- Părinte, dar dacă mă duc sa cumpăr ceva de la magazin și-mi pune pecetea pe mana?”
Uneori știrile sunt spuse cu atâta agresivitate încât ai impresia ca te mușcă televizorul. Ai impresia ca sfârșitul lumii este la Dunăre și antihristul vine de la nord.