A PLECAT ÎN VEȘNICIE ÎPS-EPISCOP CU CARE AM CRESCUT DIN COPILĂRIE.

– ÎN 1975 PENTRU PRIMA DATĂ I-AM SĂRUTAT MÂNA, CÂND ERAM FLĂCĂU DE 10 ANI, LA HRAMUL SUCEVIȚEI, DE SĂRBĂTOAREA SCHIMBARII LA FAȚĂ A DOMNULUI HRISTOS ÎN MUNTELE TABOR.

– În 20 Octombrie 1990 la mănăstirea Dragomirna, îmi așează Duhul Sfânt pe cap, fiind hirotonit ierodiacon.

– Deși viața are cărări anevoiose și neștiute minții omenești, tot timpul l-am iubit și pomenit cu drag și cu respect, alături de PF-Teoctist, PS-Ioachim, IPS-Eftimie și IPS- Gherasim de la Râmnic.

– A fost o generație de oameni, mult prea diferiți de felul de a fi, al celor de astăzi din zilele noastre.

– Astăzi, 18 Mai 2020, cu vrerea numai și numai a lui Dumnezeu, cartea de istorie a Bisericii a întors foaia de doliu pământesc, spre lumina neînserată a Învierii lui Hristos, unde harnicul, rugătorul, smeritul și blândul bunic spiritual al Bucovinei Î.P.S.Pimen s-a dus să se întâlnească cu părintele Iachint al Putnei, cu toată generația lui de părinți și viețuitori, care au ținut vie și aprinsă flacăra credinței la mormântul marelui și Sfântului voievod Ștefan.

– Dumnezeu să-l ierte și să-l dezlege de orice lucru știut și neștiut, care poate ca om și episcop o fi alunecat din slăbiciunea firii noastre omenești și căzute.

– Să-i rămână amintirea vie și veșnică prin toate realizările, prin toate ctitoriile, prin toate hirotoniile de slujitori, prin dragostea și blândețea părintească, din veac în veac și din neam în neam să-i fie numele pomenit în veci.

HRISTOS A ÎNVIAT!
HRISTOS A ÎNVIAT ! VEȘNICA LUI POMENIRE!!!