Biserica este un factor de esenţă divină care îl face pe Duhul Sfânt să nu plece dintre oameni!

Biserica este un factor de esenţă divină care îl face pe Duhul Sfânt să nu plece dintre oameni!

Pildă! Morala: Dacă atunci când toate le respecţi lucrurile ies pe dos, dar dacă n-ai respeca nici o ordine?! Oare ce-ar fi fost..

Aşadar, dacă timpul care trece diluează valoarea morală, valoarea etosului românesc, a culturii româneşti, a credinţei ortodoxe, a naţionalismului, a patriotismului.. Vedeţi, că oamenii sunt tot mai căldicei, tot mai râncezi, tot mai nepăsători, tot mai necredincioşi, tot mai hazardişti, tot mai expansionişti, cu idei noi, cu gânduri noi, cu păreri noi, n-au nici o treabă.. Ce va fi peste 50 de ani?!?

Va fi tot o apă şi-un pământ, nu va mai fi nimic esenţial, totul se va dilua. De aceea trebuie să avem grijă. Biserica nu este numai un factor aşa cum spun unii, biserica nu este numai un factor moral, biserica este un factor de esenţă divină, care îl face pe Duhul Sfânt să nu plece dintre oameni! Cât poate Duhul Sfânt să stea între oameni, oamenii pot face lucruri măreţe, când dispare Dumnezeu, Hristos a spus: „Fără Mine nu puteţi face nimic”(Ioan 15:5) Totul se risipeşte!

Când omul creşte fără educaţie creşte ca o bălărie, urmările se văd! Aş putea să spun cu o oarecare atenţie, ştiţi unde se văd urmările? La tot ce am văzut noi în societate în ultima vreme! Repulsia exagerata faţă de Biserică, pe care nici n-o poţi opri nici n-o poţi condamna, nici nu trebuie să fii neutru la ea, ci trebuie să îţi atragi semne de întrebare.. De ce? Iar acestea sunt multe..

De ce oamenii nu cred în Dumnezeu? De ce oamenii sunt superficiali faţă de Dumnezeu, de ce oamenii nu mai cred în sfinţi şi ajung să îi numească ciolane, de ce oamenii nu mai cred în pocăinţă, oamenii nu mai au valori morale şi spun că.. „Fac ce vreau, e viaţa mea, ce treabă are Biserica!”

Zic, nu ca o glumă, nici ca o prorocie.. Doamne fereşte de un cutremur, Doamne fereşte de un război, Doamne fereşte de o nenorocire, de o catrastrofă.. Ştiţi cum? Cred că s-ar rupe uşile Bisericii! Ar zice omul. Hai să ne rugăm că ne bate Dumnezeu!