Este nevoie ca în mijlocul României să existe un simbol al prezenţei lui Hristos!

Ce parere aveţi de faptul că foarte mulţi oameni sunt revoltaţi de construirea catedralei?

– Aş spune aşa, dacă luăm Evanghelia lui Hristos când mergea singur pe mare, iar valurile erau agitate şi tulburate, Petru striga la Dumnezeu că se înneacă; aş spune că toată forfota acesta care a fost construită în jurul catedralei este cam acea mare tulburată, atunci când apostolii credeau că se rastoarnă corabia. Nu se rastoarnă, pentru că Hristos a certat marea şi valurile s-au potolit!

Încet, încet o să vedeţi că dupa sfinţire lumea o să vadă corul, o să vadă slujbe şi încet, încet va prinde drag şi chiar o să meargă în vizită.

O să rămână în istorie şi o să se ştie că cei din generaţia asta au crezut că este nevoie ca în mijlocul României să existe un simbol al prezenţei lui Hristos între oameni.

Spre exemplu eu sunt şi pentru spitale, şi pentru catedrale şi pentru şcoli, şi pentru drumuri şi pentru uzine şi să mai păstrăm din păduri, din petrol li din minereuri şi din tot, să nu aruncăm chiar tot, să mai lăsăm..

Când s-a făcut Casa Poporului câţi oameni l-au cârtit pe Ceauşescu, toată lumea spunea că asta ucide poporul şi îşi face el megalomaniile lui, iată că această megalomanie este cea mai vizitată şi toată lumea merge acolo, pentru cî este frumoasă, este grandioasă şi are şi acel frumos bulevard.

Este adevarat că atunci când s-a construit magistrala, acei kilometri de alee principală, cu fântâni arteziene şi cu blocuri, acolo a fost suferinţă mare, au fost demolate case, au fost expropieri, s-au demolat biserici, dar tineretul nu ştie, astăzi se plimbă şi se minunează cât este de frumos. Dar s-a făcut, a rămas şi există!

Aşa va fi şi cu această catedrală, în primul rând această Catrdeală este gând vechi încă de pe vremea regilor după războiul din 1877 şi chiar Regele Ferdinand spunea despre Catedrala Mântuirii Neamului: „Suntem datori să ridicăm Biserica Mântuirii în capitala tuturor Românilor”.

Este un mod de unitate a românilor, pentru că am înţeles că biserica ar avea toate stilurile şi arhitecturile din toate zonele ţării, câte ceva păstrate în ea, are şi bizantină şi toate genurile de arhitectură bisericească şi plus de asta este un edificiu făcut cu mult bun gust.

Acum o să spună oamenii că 100 de milioane de euro, câte nu se puteau face din ei, dar şi guvernul face în Bucureşti două stadioane de câte 200 de milioane de euro, nu ne mai trebuie spitale? Dar asta nu înseamnă că trebuie să fiu împotriva a ce se construieşte, măcar să se facă ceva..

Acest strigăt nu este altceva decât rezultatul bolilor sufleteşti care s-au cuibărit în noi. De când cu drogurile au ieşit la iveală bolile mintale, bolile acestea de necredinţă care duc oamenii la furie, la exces de zel, la ucidere, la bătăi, la crime..

Se explică într-un fel aceste artilerii demonice care bombardează societeatea!