DESPRE CUM S-AR PUTEA FACE POLITICĂ ÎN MOD EGAL

De ce se plânge toată lumea că este greu? Simplu! Facem un schimb, o lună trăiesc eu cu banii tăi și o lună trăiești tu cu banii mei și, dacă ți-e bine, mai facem o lună! Adică, eu m-aș mulțumi să trăiesc la nivelul tău, multumește-te și tu să trăiești la nivelul meu.

Fariseul mai face dovada că societatea în care trăim este împărțită așa cum o vedem și noi astăzi, în lume simplă și truditoare și în lume subțire, comodă și nemulțumitoare.

M-a întrebat cineva și nu am luat-o ca insultă, așa:
– Părinte, este bine ca biserica să facă politică?
– Nu!
– Dar de ce spuneți asta?
– Eu, dacă aș vrea să fac politică, aș vrea să o fac în mod egal. Și cum s-ar putea face politică în mod egal, nefariseic?

Mă duc la un parlamentar care are 300 de milioane salariu pe lună și îi spun așa: “Domnu’, știi că mata mă conduci pe mine, dar eu trăiesc numai din 20 de milioane. Nu mai rupi de la tine ca să îmi dai și mie ca să îmi arăți că suntem politic egal? Și atunci, consider că politica este un act egal.

Așa se face politica! Atâta timp cât oamenii săracii se ceartă între ei, amărâți și necăjiți, fiind manipulați și duși cu vorba să pună ștampila, iar ei se luptă doar pentru scaune, iar cei mici și umiliți se duc acolo și tremură și, crezând ei că de a doua zi va fi mai bine…este o mare înșelăciune!

„Nu vă nădăjduiți spre boieri, spre fiii oamenilor, întru care nu este mântuire”.(Ps. 145)

FERICIT ESTE CEL CE-ȘI VA PUNE NĂDEJDEA ÎN DUMNEZEU!