Împreună!

Dacă vii la Sfânta Parascheva cu inima curată, dacă vii cu credinţă sinceră şi evlavie, dacă într-adevăr ai sinceritate şi te rogi, se împlineşte orice!

Eu am văzut şi oameni vindecaţi de boală, o zămislire de prunc, de vindecarea unui prunc bolnav, de diagnosticarea unei boli grele, de vindecarea unei boli care nu are are leac. Acestea sunt minunile pe care le fac sfinţii!

Sunt frânturi de miracol, sunt frânturi de Duh Sfânt care se revarsă, se descarcă peste noi în momentul când ne-am apropiat de sfânt, pentru că nu sfântul îţi dă harul, harul este a lui Dumnezeu, dar sfântul este cel care spune „Doamne, aici un pic, aici un strop, aici o clipă..” Asta face sfântul!

Când eu mă rog unui sfânt, cine mă ajută?
Sfântul sau Dumnezeu şi Maica Domnului?
Împreună!
Acesta este răspunsul corect!
Sunt mulţi care vorbesc urât şi îi numesc pe oameni pupători de ciolane sau sclavi în jurul bisericii.. Dacă deschidem cărţile de cult, Molitfelnicul sau Liturghierul, nu găsim nicăieri că trebuie să mergi în jurul bisericii în genunchi sau să stai în frig atâtea ore să te închini. Nu înseamnă că dacă faci asta, rugaciune ta este mai primtă, dar vă spun că omul găseşte anumite forme de a-L convinge pe Dumnezeu, şi reuşeşte! Aici este toată splendoarea! Asa cum un copil îşi roagă părinţii, cum o soţie roagă soţul, sau tu o rogi pe mama, sau pe tatăl.. şi îi spui: Te rog! Te impor! Aşa fac şi oamenii…

Părintele Calistrat Chifan