Învierea fiului văduvei din Nain – 07.10.2018

„ZIUA DE ASTĂZI ÎMI PARE MAI LUNGĂ DECÂT ZIUA DE IERI, ZIUA DE MÂINE AM ÎNCEPUT SĂ O SIMT MULT MAI GREA DECÂT ZIUA CEA DE ASTĂZI”! (Gânduri albe, gânduri negre).

De mâine în orice zi ne vom întâlni cu Domnul Hristos în orice situație a vieții, sau chiar față în față la Judecata din veac ori cea particulară, vom avea noi românii de răspuns la o întrebare esențială și cutremurătoare.

Dragii Mei români oare ce va determinat ca în Duminica de Octombrie să procedați față de Mine, ca mai demult locuitorii din GHERGHESA la GADARA, când locuitorii acelor ținuturi au procedat exact precum și voi astăzi în România la „votul FAMILIEI”?

Ce grele cuvinte au putut spune atunci gherghesenii: „Iisuse te știm cine ești, te rugăm să pleci din ținuturile noastre”.(Ev.Matei cap.8 vers34).

Iată că astăzi și noi românii ne-am astupat urechile să nu auzim, am închis ochii să nu vedem și i-am dat de înțeles prin „votul FAMILIEI,” că nu mai avem nevoie de Hristos, de Dumnezeu și legile credinței, pentru că ne-am aliniat legilor omenești ale modernismului european.

Să nu mai avem pretenții sau motivații că nu suntem ascultați Dumnezeu, atunci când o să gustăm necazuri sau încercări neașteptate. Să ne aducem aminte de cuvintele psalmistului David: „Cât de bun este Dumnezeu cu Israel cu cei drepți la inimă”(Psalmi). „Duhul Tău cel Sfânt nu-L lua de la mine”.”Inimă curată zidește întru mine Dumnezeul meu și duh drept întru cele din lăuntru ale mele”.(Psalmii).

Cuvânt de învățătura la duminica: „Invierea fiului vaduvei din Nain
Manastirea Vladiceni, Iasi – 07.10.2018