„Paza bună trece primejdia rea!” TREBUIE SĂ FII PRUDENT!

Să smulgi un copil nevinovat din familia lui este mai mult decât crima și pedeapsa. Aici în primul rând, este obraznic statul, ministerul, legea și justiția! Noi ne plasăm vina de la unul la altul, pentru că suntem o țară irensponsabilă.

Te ferește Dumnezeu dacă ești credincios, dar trebuie și statul să-și facă datoria. În momentul în care ai o instituție abilitată, așa cum ar fi Jandarmeria, care s-a dus și a bătut moșnegi de 80 de ani la Vaslui cu ciomege și cu gaze, pentru că își apărau pământul, acesta este un act de mare rușine!

Poliția ar trebui să facă ordine, dar fără pierdere de vreme, cine face rău trebuie pedepsit. Avem foarte multe lacune, iar lucrurile s-ar îndrepta dacă toata lumea ar fi corectă în dreptul ei.
Dacă ai făcut un rău mergi și stai toată viața la închisoare într-o cușcă, să ia toata lumea exemplu și să nu mai facă! Nu sa stai câțiva ani ca la pension cu televizor și portocale și apoi să faci rău iar.
Chiar dacă ar merita unii să fie uciși, nu poți să stârpești o atrocitate cu una și mai mare. Însă, sunt lucruri care se pot ierta și sunt unele lucruri care nu se pot ierta!
Eu să fiu părinte și să mi se întâmple ce se întamplă acum în cazul acesta cu fata răpită, nu ar mai avea justiția treabă cu persoana respectivă! Recunosc lucrul acesta, aș fi eu justițiarul!

La noi birocrația este o mare problemă, te îneacă în hârtii, așa cum spune proverbul „mortul se îngroapă cu pământ și prostul cu hârtii”! La noi se fac hârtii, dacă te duci în spital se fac hârtii, dacă te duci la medicul de familie mai mult stai și scrii dacă te consultă sau îți scrie o rețetă!

În țara asta nu se câștigă seriozitatea într-o zi! Să vă dau un exemplu: Ai o sută de păsări care nu fac ouă, iar tu le hrănești. Dacă le vopsești roșii tot ele sunt și nu se ouă, dacă le vopsești albastre tot ele sunt și nu se ouă, dacă le faci galbene tot ele sunt și nu se ouă, așa sunt și partidele acestea politice. Începând din anul 1990 și până când stăm noi astăzi de vorbă, aceeași reprezentanți ai guvernului au fost când la vârf când în opoziție. Mă întreb un singur lucru: „Ei sunt vinovați că sunt acolo sau noi că îi ștampilăm mereu?”

Mamele trebuie să își educe copilul, nu numai școala. Acum să vorbim la general.. Cum să te duci tu fetișoară, domnișoară, noaptea prin discoteci de capul tău? Cum să te urci în mașina unui necunoscut? Cum să stai de vorbă pe internet cu un bărbat pe care nu-l cunoști? Chiar dacă ești numită înapoiată, nu faci lucrurile astea pentru că lumea este o junglă. „Paza bună trece primejdia rea!” Este un proverb foarte adevărat, iar „Frica păzește bostănăria!”, este un îndemn pentru orice mamă și pentru orice tată, pentru orice copil.

TREBUIE SĂ FII PRUDENT!