Strigătul mut!

Nu am înțeles niciodată anumite reacții ale oamenilor. Este adevărat, toți suntem cutremurați de cruzimea asupra animalelor, nu ar trebui să se întâmple așa ceva, căci noi nu trebuie să mutilăm făptura lui Dumnezeu, nu avem dreptul ăsta, nu am creat-o noi și nu avem dreptul să ne atingem de ea.. Dar eu pun altceva în balanță!

Dacă în momentul în care am vazut o făptură chinuită și reacționăm foarte vehement, de ce nu trăim această profunzime a suferinței a acelei icoane din noi care mișcă, și printr-un strigăt mut țipă cât poate și strigă în conștiința mamei că ar vrea să vadă lumina și să se nască!

Iar mama spune „Dar ce, nu-mi ajunge, umplu casa de copii?”, „Nu este momentul acum, o să facem după ce avem de toate!”

Aici este problema, că noi nu reacționăm la ceea ce înseamnă altarul vieții, la conjuctura în care noi suntem puși de a fi asemenea lui Dumnezeu și de a creea și de a da viață!

O femeie poate să procedeze înțelept să nu supere nici pe Dumnezeu, nici pe soț, să nu supere nici pe îngerul păzitor și să nu își păteze nici sufletul! Nu mai suntem cu 100 de ani în urmă când nu aveai ce să faci! Oricum, Biserica nu poate încuraja păcatul, indiferent de ce factură ar fi el, dar puțină înțelepciune trebuie să ai.

Și am să vă spun acum, zilele astea, a venit o doamnă care caută răspunsuri. Avea un cancer foarte urât, avansat prin tote măruntaiele, întins în tot corpul, și că mi-am dat seama că acolo nu era ceva curat. Iar când am văzut fișa de spovedanie mi-a dat seama că acolo plata păcatului este doar o bătaie de la Dumnezeu, o pedeapsă, căci erau peste 12 întreruperi de sarcină dureroase.. Vă dați seama, să vedeți o echipă de fotbal îngenunchiată!

Aceste morți nu știu moarte, mama o stabilește! Spune așa: „Azi mă duc!” Iar dacă găsește un doctor bun îi spune nu face întrerupere, dacă găsește un duhovnic bun și spune nu face întrerupere, poate găsește un soț bun, o soacră bună și amândoi spun nu, poate găsește o prietenă bună sau o colegă care spune nu și atunci viața merge mai departe.

Dar poți să găsești pe cineva care îți spune nonșalant că nu este mare filozofie, ba chiar îți dă bani și merge cu tine să faci întrerupere..

Vedeți între ce limite stă moartea? Între fracțiuni de secundă, între fracțiuni de idee, între fracțiuni de gând, între fracțiuni de expresie și chiar între fracțiuni de îndemn! De aceea se spune că cine scoate un suflet de la păcat și îl aduce la lumină, și-a coperit lui mulțime de păcate!