Un gand frumos de 8 Martie pentru toate femeile.

Orice sentiment frumos izvoraste din inima. Toate inimile sunt frumoase si calde, bune si pline de sentimente alese, dar nici o inima nu-i ca inima de mama.

De aceea, azi la inceput de primavara, consider ca cea mai calda inima ramane inima lui Dumnezeu, a Duhului Sau cel Sfant, El care pe toate le implineste prin pronia si dragostea Sa nemarginita.

Revarsarea harului si harismelor peste toate mamele crestine in Biserica Sa cea sfanta este de fapt adancul de iubire divina.

Cea mai frumoasa mama si cea mai sfanta ramane vesnic Femeia din Cer, invesmantata in Soare, impodobita cu o diadema de stele si luceferi, care a dat lumii pe Pruncul Iisus, Fecioara Maria, pe Cuvantul intrupat ce a adus mantuirea lumii prin Cruce si Inviere.

De aceea Fecioara Maria ramane mama Prea-Sfanta si Prea-Aleasa dintre femei. Model pentru toate pruncele si mamele neamului omenesc, model de evlavie, model de credinta si educatie, model de cuviinta si smerenie autentica, asa precum o canta si sfintii in laudele lor.

“Cine este aceasta frumoasa ca zorile si curata ca dimineata? Este Imparateasa rugaciunii, este rugaciunea intrupata.” (Rugul Aprins)

De aceea sa fie pentru toate mamele crestine si bune din lume, lumina lui Hristos peste sufletele lor, sanatate si copii impliniti sufleteste, roade bogate de rugaciune si impliniri duhovnicesti, sfanta mantuire si caldura divina!

Dragostea vesnica a Fecioarei Maria sa fie peste toata osteneala lor trupeasca si sufleasca! Mamele vor ramane vesnic mame si de aceea cuvantul “mama” va strabate vesnic inimile si cerul, si va fi vesnic pe buzele ingerilor si in ganguritul pruncilor.

Sanatate si multa bucurie in sufletele alese de mame crestine; toate florile primaverii sa fie rasplata pentru multa lor osteneala!

Parintele Calistrat, Vladiceni Iasi 8 Martie