Ce știm noi despre destin?

Ce știm noi despre destin?
– Să spunem așa: Eu m-am născut, Dumnezeu știe ce trebuie să iasă din mine, sau ce voi face eu până la sfârșitul vieții, dar El mă poate ajuta pe mine în diferite moduri..
– Dacă eu sunt un rugător desăvârșit, un căutător desăvârșit, sunt un sârguincios, sunt un râvnitor, El îmi va picura har și viața mea se poate schimba în raport de cum vreau eu.
– Așadar, eu prin liberul meu arbitru pot influența viața mea! Noi putem prin liberul arbitru și prin voia noastră să schimbăm planul de destinație al nostru pe care Dumnezeu îl știe că așa va fi, în bine sau în rău, dar nu intervine Dumnezeu.
– El intervine numai prin ispite, adică în ideea de a te întoarce și de a te aduce la adevăr, îți dă din când în când o durere, o boală, o operație, o sărăcie, un necaz, o problemă.. – iar tu nu vrei să le primești, te încăpățânezi.. – și Dumnezeu te lasă atunci să mergi în planul căderii tale.
– Nu mai intervine, însă în bunătatea Lui, ți-a mai trimis hopuri, dâmburi, ca tu să vezi că drumul pe care l-ai ales nu-i bun.
– Dar acela nu se chema destin, se numește preștiință. Adică, dacă eu mâine voi muri călcat de o mașină, Dumnezeu știe lucrul acesta, dar nu vine Dumnezeu să îmi spună să trec strada că mă calcă mașina, ci eu trebuie să fiu atent să nu trec strada că pe acolo nu se trece.